Over ROCvA/ROCvF
Over ROCvA/ROCvF
Regiegroep
Veiligheid

Binnen het ROC van Amsterdam - ROC van Flevoland bestaat de Regiegroep Veiligheid. De Regiegroep Veiligheid richt zich op alle aspecten van veiligheid: fysieke, sociale en digitale veiligheid. De Regiegroep Veiligheid heeft als taak de integrale veiligheid te verhogen en doet dat door trends te signaleren en de communicatie in de organisatie te verbeteren. In dat kader zijn crisiscommunicatieteams ingericht. Elk mbo-college heeft een eigen crisiscommunicatie-team dat nauw samenwerkt met de afdeling PR, Communicatie & Marketing. De taak van het team is zaken die aanleiding zijn voor een crisis vroegtijdig te onderkennen en er zodanig over te communiceren dat de situatie beheersbaar blijft. De Regiegroep Veiligheid ziet erop toe dat adequaat op incidentmeldingen gereageerd wordt.

Op elk mbo-college is een vertrouwenspersoon beschikbaar voor studenten. De vertrouwenspersoon ondersteunt en begeleidt bij kwesties die zich afspelen rond ongewenst gedrag. Dat kan zijn in de schoolgebouwen, maar ook tijdens stages of excursies. Voor medewerkers is er een aparte vertrouwenspersoon.

Vertrouwenspersoon
Functionaris
Gegevensbescherming

Bij de Functionaris Gegevensbescherming kunnen studenten en medewerkers terecht met een klacht over privacy. Bijvoorbeeld als iemand ongewenst informatie online heeft gezet.

Ombudsman

De ombudsman speelt een belangrijke rol bij het oplossen van conflicten. Hij kan door studenten en medewerkers als bemiddelaar en adviseur geraadpleegd worden als de bestaande klachtenprocedures niet voldoen. De kracht van de ombudsman zit vooral in zijn onpartijdigheid. Hij doet onafhankelijk onderzoek en baseert daarop zijn aanbevelingen. Een ander sterk punt is dat voor het vragen van advies geen formaliteiten vereist zijn. De ombudsman kan ook op eigen initiatief een onderzoek instellen. Deze procedure kan eindigen met een beleidsadvies of aanbevelingen aan directies en de Raad van Bestuur. Daarbij doet de ombudsman geen bindende uitspraken.