Opleidingen

De opleidingen van Sport & Bewegen Amsterdam zijn te volgen op het MBO College Zuid.  Tijdens de opleidingen van Sport & Bewegen leer je hoe je sportieve activiteiten organiseert en begeleidt. Je leert lesgeven, trainings-plannen maken voor verschillende doelgroepen. Daarnaast sport je veel. Bij MBO College Zuid kun je kiezen uit vier verschillende opleidingen die variëren van niveau 2 tot en met niveau 4. Hierdoor is er altijd mogelijkheid om door te leren!  Bekijk alle opleidingen hieronder of meld je hier gelijk aan. Wil jij Sport & Gezondheid combineren? Dan kun je ook terecht bij MBO College Amstelland 

Sport & Recreatie - niveau 2

Sport & Recreatie - Niveau 2

Tijdens deze opleiding sport je zelf veel, maar je leert vooral om voor de groep te staan. Vind je het leuk om met kinderen en volwasenen om te gaan? Dan is de opleiding Sport & Recreatie echt iets voor jou. Meld je hier gelijk aan voor de opleiding!

Als medewerker sport & recreatie voer je (delen van) sportieve en recreatieve activiteiten uit. Je begeleidt gasten/deelnemers en houdt toezicht. Je gaat graag met mensen om, bent gastvrij en je kunt gasten/deelnemers op een leuke manier enthousiast maken om mee te doen aan sport- en spelactiviteiten. Je bent actief in sporthallen, fitnesscentra of zwembaden. Je zorgt ervoor dat gasten van bijvoorbeeld een attractiepark, camping of bungalowpark een fantastische tijd hebben. Tijdens activiteiten help je mee met toezicht houden en met het begeleiden van gasten. 


De opleiding Sport & Recreatie is een BOL-opleiding. Je krijgt 2 jaar theorie- en praktijkles op niveau 2. Je helpt bij het uitvoeren van sportieve en recreatieve activiteiten, waarbij de nadruk ligt op de sportieve kant. Je leert bijvoorbeeld hoe je groepen mensen moet begeleiden tijdens het sporten. Daarnaast doe je werkervaring op door stage te lopen bij sportinstellingen. In dit beroep werk je vaak als andere mensen vrij zijn. Dat betekent dat je soms onregelmatige werktijden hebt, ook tijdens de stage. Soms loop je overdag stage, soms 's avonds en soms in het weekend of tijdens de vakantie. 


Waar kun je aan het werk? 

Met dit diploma ga je aan de slag bij een sportorganisatie. Denk aan een 

fitnescentrum of een recreatiebedrijf zoals een bungalowpark of een camping.

Doorstuderen?

Met een afgeronde opleiding Sport & Recreatie kun je doorstromen naar
de niveau 3 opleiding Sport- en Bewegingsleider. Om je hierbij te helpen is er een speciaal keuzedeel  ‘Doorstromen naar niveau 3’.


Meld je nu hier aan voor de opleiding!


Deze opleiding is ook te volgen bij MBO College Zuidoost.


Sport & Bewegingsleider - niveau 3

Sport & Bewegingsleider - niveau 3

Hou jij je het liefst de hele dag bezig met sport? Wil je anderen helpen om gezond en fit te blijven? Met het diploma Sport- & Bewegingsleider kun je dat op veel verschillende werkplekken doen. Je werk is vaak heel afwisselend.

De opleiding Sport- & Bewegingsleider is een BOL-opleiding en duurt drie jaar. Je krijgt theorie- en praktijkles op niveau 3.  Natuurlijk vind je sporten leuk, maar je wilt ook graag mensen leren begeleiden tijdens het sporten. In deze opleiding is
voor beide onderdelen veel aandacht. Je leert omgaan met kinderen, volwassenen en speciale doelgroepen .Tijdens je opleiding kies je een sportspecialisatie, bijvoorbeeld aerobics, fitness, vechtsport, buitensport, voetbal, skiën of snowboarden. Je kunt ook kiezen voor een bepaalde doelgroep, zoals gehandicapten.
 
Je doet werkervaring op door stage te lopen bij verschillende sportinstellingen. In dit beroep werk je vaak als andere mensen vrij zijn. Dat betekent dat je soms onregelmatige werktijden hebt, ook tijdens de stage. Soms loop je overdag stage, soms 's avonds en soms in het weekend of tijdens de vakantie.  


Waar kun je aan het werk?

  • Sportbedrijven 
  • Fitnesscentra 
  • Indoor en outdoor centra voor sport en spel 
  • Zwembaden 
  • Campings  
  • Reisorganisaties 

Doorstuderen.

Studenten van de niveau 3 en de niveau 4 opleiding zitten in het eerste jaar bij
elkaar in de klas. In leerjaar 2 worden studenten die gemiddeld een 7 staan,
en zich bewezen hebben, geplaatst in de niveau 4 opleiding Sport &
Bewegingscoördinator.


Meld je hier aan voor de opleiding!



Sport & Bewegingscoördinator - niveau 4

Sport & Bewegingscoördinator - niveau 4

Wil jij van sport en bewegen je beroep maken? Vind je het leuk om leidinggevende taken te hebben? Met het diploma Sport & Bewegen kun je verschillende kanten op. Je werk is vaak heel afwisselend. Je kunt bijvoorbeeld werken bij een buitensportorganisatie, in een zwembad, in de gehandicaptenzorg, op een bungalowpark of bij een sportvereniging. 

De opleiding Sport & Bewegingscoördinator is een BOL-opleiding. Je krijgt 3 tot 4 jaar theorie- en praktijkles op niveau 4. Binnen de opleiding kan je kiezen uit vier verschillende profielen:


Bewegingsagoog - Je helpt mensen met persoonlijke problemen of een handicap bij hun ontwikkeling. Daar gebruik je sport voor. Met jouw hulp kunnen ze zichzelf beter redden.  

BOS-medewerker - Je stimuleert kinderen van de basisschool om meer te bewegen en te sporten. Dat doe je bijvoorbeeld op school of op de buitenschoolse opvang. Je kunt ook aan de slag als beleidsmedewerker bij de gemeente of de overheid (combinatiefunctionaris).

Trainer / Coach  - Je geeft trainingen en/of begeleidt individuele sporters of sporters in teamverband. Dat kunnen gezonde of (langdurig) zieke mensen zijn.

Vitaliteitscoach - Je begeleidt, ondersteunt en motiveert mensen bij het wijzigen van hun leefpatroon. Je geeft bijvoorbeeld advies over voeding en bewegen

Waar kun je aan het werk?

  • Sportverenigingen 
  • (Buiten)sportbedrijven 
  • Zwembaden 
  • Sporthallen / fitnesscentra 
  • Gehandicaptenzorg 
  • Campings


Doorstuderen?

Als je je opleiding op niveau 4 hebt afgerond, kun je doorstromen naar het hbo. Bijvoorbeeld naar een van de volgende opleidingen:

  • Hbo - Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)
  • Hbo - Ergotherapie
  • Hbo - Fysiotherapie
  • Hbo - Sport en Bewegen (InHolland)
  • Hbo - Sport, Management en Ondernemen


Meld je hier aan voor de opleiding

Urban Sport Trainer - niveau 4

Urban Sport Trainer - niveau 4

Sporten gebeurt allang niet meer alleen op het sportveld. Bij de
unieke opleiding Urban Sport Trainer is de hele stad de playground en daarmee ook het klaslokaal. Bootcamplessen en longboarden in Amsterdamse parken, freerunnen en slacklinen tussen de gebouwen en suppen op de grachten. Urban sports zijn populairder dan ooit.

De opleiding is (deels) tweetalig. Dit bereid je voor op de internationale
doelgroepen die je tegenkomt in Amsterdam. Ondernemerschap is
een belangrijk onderdeel van de opleiding. Zo leer je hoe je een eigen onderneming start en hoe je je eigen werk kunt vinden en creëren. Daarnaast leer je inspelen op de laatste trends.


Wat de opleiding extra bijzonder maakt is dat je onderwijs krijgt in een hybride leeromgeving. Bij een hybride leeromgeving krijg je niet alleen les op school, maar ook op plekken in het bedrijfsleven, denk hierbij bijvoorbeeld aan de RAI. We werken samen met het bedrijfsleven. Vanuit onze partners krijg je elke periode een challenge die past bij je leerdoelen bijvoorbeeld  het organiseren van een sportevenement of lesgeven aan speciale doelgroepen. Door de nauwe samenwerking met onze partners bouw je als student gelijk een netwerk op in het bedrijfsleven.


De opleiding Urban Sport trainer is een driejarige BOL-opleiding op niveau 4.De opleiding Urban Sport Trainer is ervoor  de student die houdt van urban sports, ondernemend is en durft te experimenteren met nieuwe innovaties.

 

Waar kun je aan het werk?

  • commerciële sportaanbieders
  • sportevenementen organisaties
  • urban-sport organisaties (freerunning, inline skating, skateboarden etc..)
  • indoor sport & entertainment parken (climbing, trampoline, arcade gaming etc.)
  • gemeentelijke sportaanbod (outdoor sportparken, buitenschoolse activiteiten)
  • e-sports aanbieders
  • sportscholen en personal training
  • verenigingen en ongebonden sport
  • innovatie sportproductaanbieders (smartwatch, sport apps, sport & spel materiaal etc.)
  • als zzp-er begeleiden ongebonden sporters (bootcamps, outdoor activiteiten etc.)


Doorstuderen.

 Wil jij doorstromen naar het hbo? Dat kan! Denk bijvoorbeeld aan de volgende opleidingen: hbo - Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO), Hbo - Fysiotherapie, Hbo - Johan Cruyff University (Hogeschool van Amsterdam), Hbo - Sport en Bewegen (InHolland), Hbo - Sport, Management en Ondernemen


Meld je hier aan voor de opleiding