Veel gestelde vragen

Wij hopen natuurlijk dat wij je voldoende informatie hebben gegeven om jouw start bij de RVKO zo soepel mogelijk te laten verlopen. Toch kunnen wij ons voorstellen dat je nog vragen hebt. Daarom hebben wij de antwoorden op de vragen die het meest worden gesteld door nieuwe medewerkers, voor je op een rijtje gezet. Mis je nog iets? Laat het ons dan weten door je vraag te mailen naar hr@rvko.nl.

ICT, programma’s & systemen

Wat is AFAS? 

AFAS is het programma dat we gebruiken om jouw salaris uit te betalen, waar jouw digitale personeelsdossier te vinden is, maar ook zaken zoals je salarisstrook en je jaaropgave. Via AFAS kun je ook declaraties indienen en bijvoorbeeld een werkgeversverklaring aanvragen. Voor vragen over AFAS kun je terecht bij psa@rvko.nl.


Wat is SharePoint? 

SharePoint is het intranet van de RVKO. Hier kun je informatie vinden zoals beleid, regelingen, formulieren en actualiteiten.Via http://rvko.sharepoint.com kun je inloggen met jouw RVKO-mailadres en het wachtwoord dat je daarvoor gebruikt.


Wat is Yammer? 

Yammer is een online (intern) sociaal medium, een platform dat wij gebruiken om verbonden te blijven met collega’s van je eigen school, van andere scholen en van het bestuursbureau. De pagina van Yammer vind je via deze link


Hoe krijg ik een RVKO e-mailadres? 

Zodra jouw gegevens in AFAS staan, krijgt de afdeling ICT het signaal om voor jou een RVKO e-mailadres aan te maken. De inloggegevens hiervan worden naar je privé e-mailadres verstuurd. Mocht dit onverhoopt toch niet gebeurd zijn, geef dit dan door aan jouw directie. Zij kunnen bij de afdeling ICT het verzoek alsnog indienen.


Ik heb problemen met inloggen op mijn RVKO e-mailaccount, bij wie kan ik hierover een vraag stellen?

Vragen over je RVKO (e-mail)account kun je per mail stellen aan de ICT Servicedesk: servicedesk@rvko.nl.


Ik heb problemen met mijn account/programma’s op school, bij wie kan ik terecht? 

Met ICT-vragen over programma’s of accounts op school kun je terecht bij de ICT-coördinator van je school. Kan hij/zij je niet verder helpen? Neem dan contact op met de ICT Servicedesk en mail je vraag naar servicedesk@rvko.nl.

Reiskosten

Heb ik recht op reiskostenvergoeding? 

De reiskostenvergoeding is conform de cao PO. Voor de eerste 7 km enkele reis ontvang je geen reiskostenvergoeding. De reiskostenvergoeding wordt automatisch berekend door de salarisadministratie en toegepast wanneer je hier recht op hebt. De hoogte van dit bedrag is te vinden op je loonstrook onder het kopje ‘reisk. woon-werk’ (aan de linkerkant van je loonstrook).


Krijg ik mijn ov-abonnement vergoed? 

Nee, de kosten voor je ov-abonnement worden niet vergoed. Je ontvangt (conform de cao PO) een kilometervergoeding van € 0,19 per km, vanaf 7 km enkele reis.


Is er een aanvullende reiskostenvergoeding? 

Ja, de RVKO heeft een aanvullende reiskostenvergoeding voor medewerkers die meer dan 22,5 km (enkele reis) reizen per dag. Wanneer je aan de voorwaarden voldoet, kun je de aanvullende vergoeding aanvragen in AFAS. Klik op ‘Mijn InSite’ en vervolgens op ‘Aanvullende regelingen RVKO’. Hier klik je op ‘Aanvullende reiskosten’. Hier vind je uitleg over de regeling. Vul het formulier in en klik op ‘aanmaken’. De uitleg vind je ook op SharePoint door te klikken op deze link.


Ik heb in augustus geen reiskosten ontvangen, klopt dit? 

Dat klopt. Volgens de cao PO heb je recht op 10 maanden reiskostenvergoeding, in de maanden juli en augustus ontvang je geen reiskostenvergoeding.

Salaris & declaraties

Wanneer ontvang ik mijn salaris? 

Je salaris ontvang je rond de 25e van de maand. Aan het begin van het jaar staat in de nieuwsbrief een overzicht op welke datum je salaris exact wordt uitbetaald per maand. 


Ik heb de kosten van mijn VOG gedeclareerd, wanneer wordt dit uitbetaald?

De kosten van de VOG worden uitbetaald samen met je eerstvolgende salaris. De sluitingsdatum is de 10e van de maand. Heb je de declaratie vóór de 10e van de maand ingediend, dan wordt het dezelfde maand nog uitbetaald. Heb je de declaratie na de 10e van de maand ingediend, dan wordt het de volgende maand uitbetaald.


Hoe kan ik de kosten van mijn VOG declareren? 

De kosten van je VOG kun je declareren in AFAS. Wanneer je ingelogd bent, klik je in de menubalk op ‘Mijn InSite’. Klik hier op ‘Declareren RVKO’ en vervolgens op ‘Verklaring Omtrent Gedrag’. Via dit formulier kun je de declaratie indienen. Alle velden met een * zijn verplicht. Als bijlage moet je het betaalbewijs toevoegen. 


Waar kan ik mijn loonstrook vinden? 

Je loonstrook kun je vinden in AFAS. Wanneer je bent ingelogd in AFAS, klik je op ‘Mijn InSite’. Hier klik je op ‘Persoonlijke gegevens’. Als je op deze pagina helemaal naar beneden scrolt, staan daar je loonstroken en jaaropgaaf. 


Ik heb een vraag over de loonheffingskorting, aan wie kan ik die stellen? 

Deze vraag kun je per mail stellen aan de salarisadministratie (afdeling PSA – personeelssalarisadministratie), psa@rvko.nl.

Contract

Ik ben al gestart, maar ik heb nog geen contract ontvangen. Wanneer ontvang ik dat? 

Je arbeidsovereenkomst wordt voor je klaargezet in AFAS, zodra je al jouw gegevens hebt aangeleverd aan de salarisadministratie en zij het hebben verwerkt. Je ontvangt een mail wanneer je de overeenkomst digitaal kunt ondertekenen in AFAS. 


Ik heb mijn arbeidsovereenkomst ontvangen, maar deze klopt niet. Wat moet ik doen?

Geef aan jouw directie aan wat er volgens jou niet klopt in de overeenkomst. De directie bespreekt dit met de salarisadministratie, zij passen het indien nodig aan en stellen een nieuwe overeenkomst op. De nieuwe overeenkomst wordt in AFAS aangeboden ter ondertekening, je ontvangt hiervoor een mail.

RVKO-regelingen

Kan ik via de RVKO sporten? 

De RVKO heeft een bedrijfsfitness-regeling. Wanneer je een reguliere aanstelling hebt (tijdelijk met uitzicht op vast, of vast), kun je je aanmelden voor bedrijfsfitness via High Five Fitness Network. Via deze link vind je meer informatie over hoe je jezelf kunt aanmelden en welke sportscholen er zijn aangesloten.


Heeft de RVKO een fietsplan?

De RVKO heeft een fietsplan. Wanneer je aan de voorwaarden voldoet, kun je de aanvraag voor deelname aan het fietsplan in AFAS doen. Je kunt ervoor kiezen om dit met je vakantietoeslag te laten verrekenen of met je eindejaarsuitkering. Klik op ‘Mijn InSite’ en vervolgens op ‘Aanvullende regelingen RVKO’. Hier klik je op ‘Fiets uitruilen met vakantietoeslag’ of ‘Fiets uitruilen met eindejaarsuitkering’. Hier vind je uitleg over de regeling. Vul het formulier in en klik op ‘aanmaken’. De uitleg vind je ook op SharePoint door te klikken op deze link.


Heeft de RVKO een collectieve ziektekostenverzekering? 

Ja, de RVKO biedt een collectieve ziektekostenverzekering aan via Verus. Je kunt kiezen uit Zilveren Kruis, VGZ of Pro Life. Op de basisverzekering ontvang je 5% korting en op de aanvullende (tandarts)verzekeringen zelfs 10 tot 12%. Daarnaast is de zorgverzekering gericht op zorg binnen het onderwijs met ‘gratis’ aanvullende dekking.


Kijk op https://www.verus.nl/aanbod/collectiviteiten/collectieve-zorgverzekering-zilveren-kruis voor het aanbod en om je aan te melden. Aanmelding kan onder collectiviteitsnummer 207001115 voor Zilveren Kruis, onder 87716541 voor VGZ en onder 205503362 voor Pro Life.


Kom ik in aanmerking voor de Rotterdampas? 

De gratis Rotterdampas is een regeling van de gemeente Rotterdam. Als je voldoet aan de voorwaarden, kom je in aanmerking voor het aanvragen van de Rotterdampas. Collega’s die in dienst zijn van de RVKO in een reguliere aanstelling (d.w.z. tijdelijk met uitzicht op vast, of vast) én werken op een Rotterdamse school komen in aanmerking voor de pas. Meer informatie over het aanvragen van de Rotterdampas vind je altijd rond november in de nieuwsbrief. Het aanvragen is slechts 1x per jaar mogelijk.

Overige vragen

Hoe vraag ik een werkgeversverklaring aan? Je kunt een werkgeversverklaring aanvragen in AFAS. Wanneer je bent ingelogd, klik je op ‘Mijn InSite’ en vervolgens op ‘Persoonlijke gegevens’. Hier klik je op ‘Werkgeversverklaring’, lees de uitleg, vul het formulier in en klik op ‘aanmaken’. Je ontvangt de werkgeversverklaring, wanneer je een vaste aanstelling hebt, binnen 1 à 2 werkdagen per post. Wanneer je een tijdelijke aanstelling hebt, kan het wat langer duren.


Hoe word ik beoordeeld? 

Als je een tijdelijke aanstelling hebt, worden in de eerste 26 weken twee functioneringsgesprekken en één beoordelingsgesprek gevoerd. De gesprekken plan je samen in met jouw directie.