Aanschouw de boerderij van jonkheer Reinhart van Aeswijn. Zo imposant, het lijkt wel een kasteel! De grote welvaart in de nieuwe polder Hoekse Waard laat zich goed aflezen aan de statige gevel. Die is dan ook niet als typische boerderijgevel gebouwd, maar met een constructie en versieringen die dan vooral in steden worden gebruikt.
Het indrukwekkende voorhuis is in 1617 neergezet als uitbreiding van een oudere en veel meer bescheiden boerderij. Deze Kasteelboerderij, die nu dient als evenementenlocatie, laat je voor even voelen hoe het was om een jonkheer in 17e eeuw te zijn.
De grote ruimte van de Kasteelboerderij leent zich uitstekend voor een uitgebreid diner, feestavond of jubileumreceptie. De locatie is ook zeer geschikt voor een presentatie of congres.
Eind 2016 heeft het Entreegebouw een grote metamorfose ondergaan. Het moderne gebouw heeft een grote glazen wand die uitzicht biedt op het Entreeplein. In het Entreegebouw vind je onder meer de museumwinkel, de ingang van de tentoonstelling Canon van Nederland en het Canon Café.
Dé plek waar je bij een bezoek aan het museum warm verwelkomd wordt. Maar ook de plek waar je het auditorium kunt boeken voor een mooie presentatie, film of voordracht. Of de iets intiemere Canonkamer. En waar je de ontvangst van je congresbezoekers stijlvol kunt regelen.
Naast het Entreeplein, vind je ouderwetse Jordanese gezelligheid in de bruine kroeg Tante Stien. In een echt Amsterdams pand als de Westerstraat mag een ouderwets knus café natuurlijk niet ontbreken.
In Amsterdam bestaan bruine kroegen al honderden jaren; de oudste kroegen schijnen van voor 1600 te zijn. Niet voor niks dus dat je een bruine kroeg direct aan de Amsterdamse cultuur linkt. Onze eigen kroeg Tante Stien is onder andere te boeken voor een groepsbezoek tot 40 personen.
Begin 19e eeuw is de ‘goeikamer’ in menig Brabantse boerderij het domein van de mannen uit de buurt. Tenminste, op zaterdag - als de weeklonen zijn betaald - en op zondag na de kerk. De mannen komen voor een glas bovengistend bier, een praatje en wie weet ook voor een stiekem borreltje.
In die tijd zijn vrouwen en kinderen vaak nog niet welkom in het café, maar dat is gelukkig veranderd nu café Budel in het Openluchtmuseum staat. Ervaar hier de Brabantse gezelligheid!